Toewijzen plaatsen 1ste jaar secundair onderwijs

  • 25 april 2019

Ouders die een secundaire school toegewezen hebben gekregen, kunnen hun kind vanaf vandaag inschrijven voor volgend schooljaar.

Op dinsdag 2 april ging de verdeling van de plaatsen door voor wie zich aangemeld had voor het eerste jaar secundair (1A of 1B) in een secundaire school van Overijse, Tervuren, Wezembeek-Oppem en Zaventem. Om de beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier te verdelen maakte het aanmeldsysteem gebruik van de schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor, rekening houdend met eventuele voorrang voor broers/zussen van zittende leerlingen of kinderen van personeel. Op woensdag 3 april kregen alle aanmelders bericht van het resultaat via mail of brief.
Op moment van toewijzing kreeg 83% zijn eerste schoolkeuze, 3% een school van lagere voorkeur en 14% geen school toegewezen. Deze resultaten hebben echter geen definitief karakter. Er wordt verwacht dat de reservelijsten geleidelijk aan zullen opschuiven, omdat er plaatsen kunnen vrijkomen om verschillende redenen: men kiest alsnog voor een andere school binnen of buiten de regio, men is tevreden met de toewijzing aan een school van lagere voorkeur, toevallige omstandigheden zoals bv. verhuis.
Aanmelders die geen school toegewezen kregen, vragen we om geduld te oefenen en hun reservenummer(s) goed op te volgen via https://start.aanmelden.school/ Wanneer er in een school met een reservelijst een plaats vrijkomt, wordt de eerstvolgende op de reservelijst daarvan persoonlijk van op de hoogte gesteld. Er is echter geen garantie op een plek, dus veiligheidshalve raden we aan om ook andere mogelijkheden te verkennen. Een inschrijving in een van de scholen binnen de regio waar er nog plaats is, kan vanaf 20 mei, de start van de vrije inschrijvingen. Ook een aanmelding/inschrijving in een naburige regio is te overwegen. Hiermee kan men niets verliezen, de reservelijsten blijven sowieso geldig tot oktober. Voor meer informatie zijn aanmelders die geen school toegewezen kregen welkom op de informatievergadering donderdag 25/4 om 19u30 in GITO Tervuren.
Aanmelders met een toewijzing schrijven zich vanaf vandaag, woensdag 24 april, tot ten laatste vrijdag 17 mei in de toegewezen school in.