Sport

"Mens sana in corpore sano":  een gezonde geest in een gezond lichaam....

Zoals u ziet in de lessentabellen  heeft uw zoon/ dochter sowieso 2 uur sport per week. In de eerste graad kan dit door de optie Sport oplopen tot 4u/week.  We beschikken over onze eigen turnzaal, maar kunnen ook terecht in de sporthal en het zwembad van onze gemeente. Jaarlijks wordt er een sportdag georganiseerd, wordt er deelgenomen aan  de Scholengordel en nemen leerlingen het in  allerlei sportcompetities, georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport, op tegen leerlingen van andere scholen. 

Daarnaast kan elke leerling  zich ook nog vrijwillig opgeven om extra te sporten op onze school. Elke middag kan er basketbal, voetbal, dans of een andere sport beoefend worden in de sportzaal onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. 

De bedoeling is dat de deelnemers zich amuseren, maar ook dat onze ploegen meedoen aan interscholencompetities (voetbal en basketbal).  We spelen dan wedstrijden tegen andere scholen. Op die manier kunnen we eventueel kampioen van de provincie Brabant worden. We hopen dan ook  dat uw zoon/dochter volgend jaar enthousiast deel zal uitmaken van ons sportteam!